laptop wanneer je niet veel geld hebt

En meer specifiek: hoe koop je een laptop op een budget?

Wanneer je op een krap budget zit is het handig om een paar tips te hebben om een goedkope laptop te kunnen kopen. Het kan zijn dat jij of je ouders een uitkering hebben. Misschien verdien jij wel wat bij, nl met een bijbaan of op een andere manier. Maar de kans is groot dat je dan alsnog bij moet springen om het huishoudgeld wat op te krikken. Gezinnen met kinderen op een uitkering hebben het niet gemakkelijk.

met een uwv uitkering heb je niet veel geld

Het zoeken naar een budget laptop is eenvoudig afgebroken in 2 secties. De eerste sectie heet ‘ Hardware’ en ‘Features’ en bevat een aantal hardware die u mogelijk zou moeten weten. Het zou het waard zijn voor u om deze sectie in ieder geval af te maken. De tweede sectie heet basale regels om te overleven in de winkel door u te helpen een eenvoudige aankoop te maken zonder misschien alles te begrijpen.

Hardware en eigenschappen van de budget laptop op een uitkering

Processor of Chipset: De CPU of de computer zelf. AMD of Intel zijn uw twee keuzes. Beiden zijn vergelijkbaar in laptops, ongeacht wat u misschien al gehoord hebt. Maar een budgetchip komt eigenlijk met minder geheugen (of cache) op de chip, waardoor u meer geheugen nodig hebt dan een gemiddelde computer, aangezien uw boordgeheugen het gat dicht en de grootste druk wegneemt van de computertoepassingen.

Daarom stellen we 2 opties voor als een minimum, als u niet zeker weet welke processor u hebt. U kunt bijvoorbeeld oude chips kopen voor minder dan 100 dollar, waar de nieuwste en beste chip een upgrade van 1000 dollar op een desktop computer kan zijn. Dat lijkt me wat overdreven in geval.

Videokaart: Er bestaan ​​3 merken. ATI en Nvidia zijn de grootste en de beste. Intel is een budgetchipset voor alleen het meest basale computergebruik. Een goede, nieuwere videokaart kan de prijs met honderden euro’s verhogen. Zelfs een verouderde ATI- of Nvidia-kaart zal elke Intel-gebaseerde videokaart uit het water blazen. Vaak zal een laptop die geen ATI- of Nvidia-kaart heeft er niks over posten in zijn specificaties.

On-boordgeheugen: 2 gigs is het minimum tegenwoordig, 3-4 is optimaal. Geheugen is vrij goedkoop, dus pak er zoveel van als je kunt. Als uw laptop wordt geleverd met een 32-bits besturingssysteem, wordt in elk geval nog geen 4 gigs ram herkend dus meer dan dat is zinloos.

Harde schijf: Tenzij u multimedia (video, muziek, games) gebruikt, zou dit niet veel uitmaken, maar een laptop die een paar honderd kostte, had slechts een 40 gig-harde schijf. Met Windows 7 en een handvol toepassingen kunt u het snel vullen. 100 gig zou het minimale moeten zijn, meer dan 300 als u ruimte voor multimedia nodig hebt.

Batterij: de levensduur van de batterij moet in overweging worden genomen. In principe zullen de meeste laptops je 3-4 uur levensduur van de batterij beloven, maar dat is als je het gewoon laat draaien of de basis doet. Met andere woorden, speel een film, spel of iets anders aan video of iets anders wat processor intensief is en de levensduur van de batterij zal dan vaak tot slechts 1 uur dalen. Grotere schermen gebruiken meer batterijduur, dus daar moet je ook rekening mee houden.

Randapparatuur: dit zijn apparaten die u kunt koppelen aan een computer, maar niet deel uitmaken van de computer zelf. Als u iets in uw laptop wilt steken, moet u er zeker van zijn dat het de juiste randapparatuur voor de taak is. De meeste laptops hebben een externe printerpoort, USB en video poorten, maar heb je bijvoorbeeld een HDMI-poort nodig?

Typisch budget laptops hebben misschien niet veel randapparatuur mogelijkheden, maar het is de moeite waard om te overwegen of u weet dat u deze apparaten mogelijk moet aansluiten. Veel laptops op budget kunnen alleen worden geleverd met 2 USB-poorten, zodat als u een USB-muis en printer aansluit je al geen poorten meer overhebt voor iets anders.

Basisregels om te overleven in de winkel

Je krijgt waarvoor je betaalt. Je weet dat het klopt, dus als je een 200 dollar laptop deal ziet, is er een reden. De enige uitzondering is de ultra-draagbare laptops, soms wel Netbooks genoemd. Ze zijn ontworpen voor basiscomputer en hebben gewoonlijk een 10-inch scherm. De nieuwste technologie kost altijd meer.

 

Kinderen, die een computer nodig hebben om huiswerk te doen, surfen op het web en inchecken op AIM en Facebook hebben waarschijnlijk goede ogen en kunnen een 10-inch scherm goed zien dat op ultraportables voorkomt. Vergeet niet dat hoe groter het scherm, hoe minder draagbaar de laptop zal zijn. Een 17-inch breedbeeld-laptop met een tas en accessoires kan gemakkelijk heel zwaar worden. Schermen zijn nog steeds prijzig en hebben een groot effect op de prijs, dus overweeg dit eerst en probeer te beperken welk schermformaat u wilt. Dit elimineert veel laptop keuzes.

laptop voor student zonder veel geld

Waar gaat hij voor gebruikt worden? Dit is de tweede overweging die daadwerkelijk samenvalt met welke grootte scherm ze nodig hebben en dit is een zeer belangrijk ding om te overwegen. Hierdoor zullen we een paar scenario’s overwegen. Surfen op het web, controleer e-mail en andere basics. Niet te veel fouten die je hier kunt maken. Browsen en e-mail zijn niet noodzakelijkerwijs echt geheugenintensief. In dit geval kunt u de goedkoopste computer vinden die u kunt vinden met één uitzondering die zich altijd zal herhalen. 2 gigs van geheugen moeten het minimum zijn. Video en muziek (multimedia). Het bewerken van video of muziek kan geheugenintensief zijn. 300 gig of grotere harde schijf. Nvidia of ATI-videokaarten alleen wanneer je hier voor gaat. Spelletjes spelen: Solitare of Call of Duty? Groot verschil. Als u geheugen en video-intensieve moderne spellen wilt afspelen, moet u minimaal 800,- euro uitgeven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *